Pagini

24 aprilie 2011

Isus -Îmbrăţişând dansul dintre corp si spirit




Isus prin Pamela

" Piatra"

Îmbrăţişând dansul dintre corp si spirit 


Dragii mei prieteni,


Eu sunt Isus. Vă salut pe toţi. Sunteţi cu totii fiinţe de lumină. Aţi venit pe pământ pentru a răspândi lumina voastră. Făcând asta, vă întâlniti cu rezistenţa. Sunteţi confruntaţi cu întunericul. Despre ce este într-adevăr acest joc între lumină şi întuneric? Care este scopul rezistenţei si întunericului pe care îl experimentaţi?


A fi în lumină înseamna a fi într-o stare de conştiinţă în care vă daţi seama de unitatea voastra cu tot ceea ce este. Dacă sunteţi în Lumină, dacă sunteţi Lumina, vă simtiţi complet liberi şi fără margini. Ştiţi că sunteţi o parte a unui întreg mai mare şi vă simţiţi profund preţuiti în aceasta reţea infinita de conştiinţă vie. Lumina este conexiunea voastra cu Unul.


Lumina este prin natură fără formă. Acesta nu este dependentă de forma materială. Este liberă de constrângerile timpului şi spaţiului. Voi nu sunteti forma materială în care locuieşte conştiinţa voastră în acest moment.Voi nu sunteţi corpul vostru,nici carnea şi sângele din care este facut, nici genul, nici caracteristicile care fac parte din personalitatea voastră. Ele fac parte din voi dar voi sunteţi cu mult mai mult. Sunteţi originea lor, creatorul lor divin.


Sufletul vostru infinit a locuit în multe forme de viaţă diferite şi a experimentat un numar mare de vieţi în întreg universul. Aceste experienţe v-au îmbogăţit în moduri pe care nu le recunoasteţi încă. Uneori călătoria voastră dificilă prin întrupare nu este întotdeauna felul în care Dumnezeu se extinde pe el însusi. Si totusi călătoria voastră în formă este semnificativă pentru că permite tuturor din creaţie să se extindă şi sa prolifereze în moduri noi şi îmbogăţite.

Ştiu că de multe ori nu simţiţi în acest fel. Puteţi deveni copleşiti pe pământ din cauza lipsei luminii şi conectării. Ştiu. Sunt aici pentru a aprinde o scânteie de amintire în sufletul vostru. Dacă vă amintiţi cine sunteţi cu adevărat vă daţi seama că miezul vostru divin este încă întreg şi nevătămat, în ciuda a prin tot ceea ce aţi trecut. A vă simţi întregimea vă poate da un sentiment de usurare sau chiar un sentiment de extaz. Acest lucru se întamplă atunci când ştiti că vă amintiţi cine sunteţi cu adevărat : un suflet divin, cu posibilităţi infinite. Sunt aici să vă reamintesc cine sunteţi, şi să vă inspir pentru a aduce aceea conştientizare în viaţa voastră zi de zi.


Nu există nici un spaţiu real între umanul din voi şi divinul din voi. Sinele vostru divin nu este în alta parte. Acesta nu este situat în timp şi spaţiu ca să începeti cu el . Dacă doriţi să vă conectaţi cu el chiar acum, puteţi face acest lucru lăsând în urmă pentru un moment problemele care preseaza mintea si emoţiile voastre. Imaginaţi-vă cum conştiinţa devine din ce în ce mai mare, retrăgându-se din aceste probleme, şi intrând într-un spaţiu de conştiintă liberă Înăuntrul acestui spaţiu, nu există nici o nevoie sau dorinţă, există doar a fi. S-ar părea ca acest lucru nu v-ar prea ajuta să rezolvati problemele din viata voastră, dar eu vă invit sa încercaţi, pur şi simplu. Puteţi să vă schimbati conştiinţa şi doar să vă observaţi într-un mod mai liniştit şi detaşat? Puteţi fi cu voi insivă fără a judeca sau interfera? Veţi vedea, facând astfel veţi fi mai calmi si mai relaxaţi. Nu vă faceţi griji dacă emotiile, gandurile sau senzaţiile fizice vă scot din acest spaţiu linistit . Permiteti-le să fie. Observaţi ce se întâmplă. Cu timpul, veti descoperi ca intrarea în acest spatiu de conştiinta tacută este un instrument puternic pentru a vă aminti cine sunteti.


Acest instrument este întotdeauna disponibil pentru voi. Puteţi rămâne în contact cu întregimea voastră, în spaţiul de libertate din interiorul vostru, păstrand întotdeauna o oarecare distanţă de lucrurile care vă tulbură, sau chiar vă stimulează într-un mod pozitiv. Prin menţinerea unei distanţe vă păstraţi în viaţă conştientizarea că aceste lucruri nu vă definesc niciodata în totalitate desi sunt importante în viata voastră. Sunteţi mai mult decât emoţiile şi evenimentele care au loc în viata voastră. În voi există o prezenţă care desi tacută , observă cu intensitate toate aceste evenimente şi experienţe ce vin şi se duc. Această prezenţă este indestructibilă. Acesta este însăşi izvorul vieţii.

Ati ales în viaţa de pe pământ ,conectarea temporara a conştiinţei voastre cu un corp, o formă.. Există un motiv pentru care ati facut această alegere. Corpul este foarte preţios. Este o îndemanare extraordinara a vă puteaconcentra constiinta în aşa fel încât să vă identificati parţial cu un corp, cu persoana care sunteti acum, bărbat sau femeie, cu toate talentele şi caracteristicile care vă aparţin. Cu toate acestea, vă rog să nu faceţi greşeala să credeti că sunteţi acest pachet de caracteristici. Sunteţi constiinta care le experimenteaza. Această constientizare vă poate elibera.

Divinul din voi, fiinţa voastră dezvelită pană la miez, e ca un spaţiu larg deschis, gol şi totuşi plin de vitalitate şi potenţial. Aceasta este partea din voi care este Dumnezeu. Aceasta este Casa. Dacă vă conectaţi la această parte din voi, veţi simţi usurare, bucurie şi libertate.Vă veti simţi în siguranţă. A fi în întuneric, înseamna a vă simti separati de miezul vostru, de conexiunea voastră cu Intregul. Vă simtiti îndepartaţi din acest spaţiu interior,care vă poate aduce pacea şi bucuria pe care o căutaţi. Toata suferinta provine din cauza acestei deconectari. Este cea mai grea durere pe care o poate experimenta. sufletului vostru. 


Intelegând scopul întunericului

De ce ar alege vreodată sufletele să experimenteze separarea? Din momentul în care alegeţi să vă întrupati şi să trăiti într-o formă materială, lumina voastră devine mai limitată şi constrânsă. Constiinta voastră devine mai redusă şi vă pierdeţi simtul infinitătii. Aveti tendinta de a pierde conexiunea cu sinele vostru real, care este fără de formă, liber şi nelimitat. În special pentru sufletele tinere, care sunt în etapa de început a călătoriei lor de încarnare, este uşor să uite şi să se identifice cu forma pe care o locuiesc. Este un semn de maturitate atunci când un suflet este capabil să locuiască pe deplin un corp uman şi, în acelaşi timp să-si dea seama că aceasta nu este corpul, ci doar cel care-l experimentează şi-i dă viaţă. Pe masură ce sufletul evoluează, se naşte conştiinţa că există ceva ce transcende corpul, aceasta formă materială concentrata în timp şi spaţiu. Sufletul matur se deschide dimensiunii de dincolo de formă şi începe să recunoască faptul că adevărata sa esenţă locuieşte acolo. Făcând astfel, sufletul evoluat va putea să aducă în jos în tărâmul formei materiale, acea conştientizarea de Unitate.


De ce ar alege un suflet să se angajeze într-o calatorie a încarnarii? De ce aţi ales să fiti limitati de o formă materială, de ciclul naşterii şi mortii, şi de tot ce vine odata cu acesta? Nu ati fi mult mai fericiti să rămâneti într-o stare de unitate nemărginita tot timpul? Puneti-va aceasta întrebare. Unii dintre voi ar spune imediat că, dacă ar fi posibil, niciodată nu s-ar mai întrupa.. Mi-ati spune ca viaţa pe pământ este prea dura, prea întunecata si ca doriti cu disperare să mergiti acasă şi să rămâneti acolo pentru totdeauna. Cu toate acestea, vă spun că sufletul vostru a ales sa experimenteze aceasta viata pe care o trăiti pe pământ, asa cum a ales sa experimenteze toate vietile pe care le-a trăit pe pământ. Există o parte a sufletului vostru care iubeşte să danseze cu materia, şi vă spun aceasta parte este partea cea mai divină, sacră şi creatoare de voi.

Dumnezeu doreşte să aducă Lumina în forma materială. Spiritul (pe care îl folosesc ca un sinonim pentru Dumnezeu) a creat materia pentru ca LUMINA să prindă contur şi să se experimenteze pe sine. Crearea materiei a adus în fiintare dansul conştiinţei şi materiei: dansul spiritului si corpului. Interacţiunea dintre spirit si corp este felul lui Dumnezeu de a crea. Tu - ca spirit ce locuieste un corp - esti creaţia lui Dumnezeu ce se desfăşoară. Asa cum sufletul vostru evoluează şi se maturizează,devine tot mai capabil să deţină lumina Spiritului şi să o exprime prin intermediul unui corp. Arta de a trăi într-un corp este de a manifesta libertatea Spiritului în dimensiunea materială. Tot ceea ce este luminat din interior de conştiinta Spiritului în dimensiunea materială, radiază frumusete, vitalitate şi adaugă ceva important vietii. Lumina întrupată este lumina cea mai preţioasă care există. Voi extindeti Creatia lui Dumnezeu în forma materiala, prin întruparea Luminii sufletului vostru pe pământ. Creaţi ceva nou, şi contribuiti cu ceva la Intregul, care nu ar fi existat fără prezenţa voastră unică.


Abundenţa de forme de viaţă existente pe pământ, în regatele de animale, plante si minerale, reflectă dorinţa Spiritului de a se manifesta într-o varietate de forme. Frumuseţea şi diversitatea vieţii pe pământ a evoluat din dansul spiritlui si materiei, constiinţă si formă. Dumnezeu tânjeşte să se exprime în diferite forme, deoarece îmbogăţeşte creatia şi permite tuturor fiinţelor să experimenteze frumusetea, bucuria şi aventura în ciclul lor de viaţă. Toate fiinţele sunt scântei ale Spiritului. Călătorind prin diferite forme şi familiarizându-se cu viata din mai multe perspective diferite aducând profunzime şi înţelepciune sufletului vostru. Chiar şi experienţa de separare, de întuneric, poate ajuta la îmbogăţirea Creatiei.


Voi sunteti Dumnezeu.Voi aţi făcut cândva alegerea de a descinde (coborâ) în materie, pentru a vă străluciti lumina în timp ce locuiţi într-o formă limitată. Acest lucru nu este o pedeapsă pe care o aveţi de îndurat. Acesta este rezultatul unei alegeri sacre pe care aţi făcut-o, ca parte din Dumnezeu. Sunteţi cu adevărat un Creator. Dincolo de rezistenţa pe care o simtiti acum în viata voastră pe pământ, există o dorinţă profundă a sufletului vostru de a aduce lumina în realitatea densă de pe pământ. Strălucindu-vă lumina in părţile întunecate ale realităţii de pe pământ, în interiorul şi în afara lui, aceasta este cu adevărat chemarea sufletului vostru.Dacă faceti acest lucru veţi experimenta o împlinire care va atinge inima mai profund decât orice altceva.

Chiar şi viziunea de a fi acolo sus în cer în fericirea şi pacea veşnică, paleste prin comparaţie. Acest lucru se datorează faptului că este în natura voastra ca fiinţă divină ce sunteti să dansati între spirit şi corp. Acest dans este cel care constituie esenţa creativitatii.Voi, cei care uneori vă simtiti descurajaţi să trăiti într-un corp uman pe pământ, veti simţi din nou bucuria, nu atat prin dans cat prin a ştii cum să aduceti lumina voastră în întuneric.


Întunericul şi densitatea fac parte din viaţa de pe pământ. Când vă confruntaţi cu întunericul sau densitatea în viaţa voastra,simtiti ca energia este grea, lentă şi blocată. Simtiti o lipsă de mişcare, libertate şi flux. Întotdeauna, când există acest tip de densitate, exista ganduri negative sau emotii, care trădează un sentiment de deconectare şi separare.Asa cum am spus si înainte aceasta deconectatare de la Spirit, ceea ce înseamnă ca vă simtiti separati de esenta voastra; este cea mai grea durere pe care un suflet o poate experimenta.Cum remediati acest sentiment de separare care vă face sa vă simţiti rănit emoţional si indoielnici de sensul vietii?


Purtându-vă lumina în întuneric 


Astăzi, vă invit să vă întâlniti cu cea mai densă parte din voi şi să o întampinati cu inima deschisă. În viaţa de zi cu zi, experimentati cea mai densă parte din voi în domenii ale vieţii în care energia voastra abia curge. Aceste domenii pot fi: locul de muncă, relaţiile, sănătatea sau orice alt aspect din viata voastră. În aceste domenii, este foarte dificil pentru voi sa vă acceptati sau să acceptati ceea ce vă oferă viaţa. Voi experimentaţi acest aspect al vieţii ca pe o povară, sau ca pe ceva ce nu ati fi vrut să existe. Vă simtiti blocati, întepeniti şi vă invit să vizualizati aceasta densitate ca pe o piatră pe care o purtati, la fel ca proverbialul' piatra de moară din jurul gâtului"(N.T-Engl)

Poate simtiti că densitatea cu care vă confruntaţi se datorează unor circumstanţe exterioare. Este posibil să simţiti că aceasta a fost cauzată de respingere, trădare sau violenţă din partea altor persoane. Sau ati putea spune: ‘Eu nu ma potrivesc cu viata intr-un loc atât de întunecat şi de dens cum este pamantul’. Este de înţeles că o parte din voi reacţionează în acest fel. Este partea dezorientată şi şocată din voi care a uitat adevărata putere din interiorul fiinţei voastre. Este un copil interior traumatizat ce vă vorbeste prin intermediul acestor gânduri negative. Acest copil se simte o victimă, se simte dat la o parte şi deconectat. Vă invit să recunoasteti partea din voi cea mai înţeleapta a cărui unic scop este de a aduce acest copil acasă. Aveţi o singura alegere de facut. Vă identificati cu copilul interior traumatizat, sau cu partea luminoasă şi intacta din voi care este capabila de a vindeca acel copil?


Originea suferinţei voastre nu se află în densitatea sau întunericul din realitatea exterioară. Este în incapacitatea voastra de a vă ridica deasupra părtii dense din interiorul vostru şi de a o îmbrăţişa cu lumina si strălucirea voastră adevărata. Simţindu-vă victimizati din cauza părtii dense, purtati resentimente si vrei să scăpati de ele.. A alunga o parte din voi, vă face să va simţiti sfâsiati în interior. Sufletul vostru nu-si va găsi pacea până când copilul pierdut nu se întoarce acasă.


Imaginaţi-vă că purtati în realitate o piatră în jurul gâtului. Aruncati o privire şi observati cât de grea sau mare este piatra. Daţi frau liber imaginatiei. Piatra conţine toate dificultăţile pe care le aveti legate de emotiile şi credinţele negative, despre condiţiile de viaţă de pe pământ, spre exemplu credinta ca: 'eu nu sunt binevenit aici",'oamenii nu mă înţeleg', şi aşa mai departe. Piatra poartă frica, precum şi rezistenţa voastra în fata vieţii. Ea simbolizează ceea ce a devenit blocat şi întepenit în voi. Prin urmare, piatra, vă arată de asemenea, misiunea voastră în viată. Misiunea sufletului vostru de a aduce lumina celor mai dense părti din voi.


Acesta este scopul vieţii voastre, de a străluci lumina în părţile călite si împietrite din voi. Pentru a răspândi lumina voastra pe pământ, trebuie în primul rând sa încercati să ajungeti la întunericul din interior. De îndată ce aţi îmbrăţişat această călătorie în interior, lumina voastră automat va radia înafară la ceilalţi inspirandu-i să facă acelaşi lucru. Nu trebuie să vă concentrati pe ceea ce trebuie să fie remediat în lume. Concentrati-va pe piatra voastră. Vedeţi imaginea acesteia? Ce culoare are? Cum vă simtiti cand o ridicati? Salutati piatră şi ţineţi-o uşor. Permiteti conştiinţei voastre să curgă în piatră şi simtiti energia în interiorul său. Simţiti furie, sau durere, sau frica? Permiteti pietrei să vă spună povestea ei.




Amintiţi-vă că voi, cei care deţineti piatra, sunteti o fiintă de Lumină Vie. Sunteţi întregi şi intacti, în siguranţă în braţele lui Dumnezeu. Acum, observati ce i se întampla pietrei doar tinand-o si îndreaptati-va atenţia spre ea într-un mod deschis şi primitor. Aceasta o va transforma. Asa cum vă conectaţi la ea din miezul vostru divin, înconjurand-o cu acceptare şi înţelegere, presărati-o cu scantei de lumină. Piatra este iluminata din interior. Constiinta voastră aduce viaţă şi miscare în piatră. Nu mai este rece şi dura. Aceasta se transformă treptat într-o piatră preţioasă. Structura pietrei s-a schimbat datorita atenţiei voastre iubitoare. Uitati-vă bine şi vedeti ce culoare si forma ia.

Acum întrebati piatra: 'Care este darul tău pentru mine?' Ce fel de calitate simţiţi ca este prezenta în piatra preţioasă? Simţiţi-o din interior. Este compasiune, rezistentă ,încredere, capacitatea de a se preda? Este linişte, curaj sau bucurie? Primiti cadoul. Această piatră a continut mai întai energie întunecata şi blocată. După ce o îmbrăţişati cu puterea liniştită a adevăratei voastre naturi, o transformati într-o comoară.

Acesta nu va fi pur şi simplu, neutralizată; va fi transformata într-o piatră preţioasă, care reflectă frumuseţea şi înţelepciunea voastră interioară. Ce a fost mai întâi o povară ‘rotunda la gât’ a devenit acum o bijuterie pretioasă. Apucati piatra şi vedeti cum sclipeşte şi străluceşte în forma şi culoarea ce reflectă energia voastră unică. Permitetii pietrei preţioase să intre în corpul vostru si observati unde se duce în mod natural. In ce parte a corpului merge piatră spontan? Ce efect are pentru voi? Acesta va avea un efect de vindecare asupra spiritului şi corpului vostru.

Viaţa vă invită neîncetat să vă întoarceti la densitate,la părtile blocate si întunecate din voi. Dansul dintre spirit si corp este ca dansul între lumină şi întuneric. De îndată ce vă recunoaşteti adevărata voastră natură, dansul devine mai puţin o luptă. El devine o bucurie. Pe masura ce deveniti conştienţi de puterea de transformare a divinului din voi şi invitati întunericul să iasă în aer liber, dansul luminii şi întunericului va aduce în timp bijuterii preţioase, care vă vor arată cum poate călători lumina în cele mai dense părtii ale realităţii. Piatră preţioasă este rezultatul integrării conştiinţei şi materiei, fructul dansului dintre spirit si corp. Viaţă vă invită sa efectuati acest dans din nou şi din nou. Ori de câte ori simţiţi negativitate sau întuneric în viaţa voastră, vă rog să nu le judecati. Aduceţi piatra în imaginaţia voastră. Intampinaţi-o şi conectaţi-vă la partea din voi care nu este încă luminată de constiinta divină. Aveţi grijă de piatră. Atenţia voastră iubitoare este cheia pentru a ilumina piatra din interior. Prin felul în care va străluciţi lumina asupra părţilor dense şi întunecate din voi,îmbrătisaţi dansul creaţiei iar Dumnezeu se naşte pe pământ prin voi.


C Pamela Kribbe 2011 <http://www.jeshua.net/>

Traducere: Eiza Fati